ОТНОВО УСПЕХИ В ШАХА

chess2013В периода от м. декември 2012 до м.май 2013 г. в училище „Любен Каравелов” под патронажа на председателя на шахматен клуб „Найден Войнов” Видин
г-н Стефанов са проведоха общо 6 турнира по шахмат за ученици І -ІV клас от област Видин. Участваха голям брой ученици от Видин и Белоградчик.
Нашето ново откритие сред талантливите деца е Антон Пламенов Петров от І а клас, който се класира на І – во място за първокласници и бе награден с купа и грамота. Всички деца бяха наградени с предметни награди, те научиха много и поставиха начало за бъдещи постижения в големия шахмат.
През лятната ваканция в детската школа по шахмат
/намира се до Бизнес инкубатор Видин/ ще се провеждат безплатни обучения по шахмат за всички желаещи деца.
Училищният отбор по шахмат възрастова група V-VІІ клас се класира от участие в Ученически игри за 2013 г. на І-во място на областно ниво и І –во място зони.
Предстои участие в Националното състезание по шахмат в периода 6 – 9 юни, където нашите шампиони ще имат възможност да премерят сили с най-силните шахматисти от България. Надяваме се с опита, който имат от национални и международни състезания, да се върнат с медали и купа.