105 годишнина

105snimka

На 6 ноември СОУ „Любен Каравелов“ отбеляза 105-годишнината от на училището. Ръководство, настоящи и бивши ученици и учители заедно положиха много усилия, честването да бъде успешно и вълнуващо.

Подготовката за празника започна още от миналата учебна година. Ето какво сподели пред РАДИО ВИДИН нашият директор госпожа НАЙДЕНОВА: „Всички бяха безкрайно мобилизирани и мисля, че успяхме да сътворим с общи усилия една прекрасна програма.

Празничният ден ще започне с традиционната щафетна обиколка и победителят ще получи и преходната купа. След това ще поднесем цветя на барелефа на Любен Каравелов. Ще продължим с тържество в училищния музей на училището под наслов „За вас будители с песен и слово“.

В следобедните часове ще разгледаме и рисунките от конкурса „Моето училище през погледа на поколенията“. Предвидена е много интересна фотоизложба на тема „Моменти от живота на училището“, в която сме обхванали много интересни моменти за всички ученици, учители и родители. В празника ще се включат и бивши ученици от СОУ „Любен Каравелов“. На специален педагогически съвет ще бъдат раздадени редица поощрителни награди и благодарности. Ще бъде представена и книгата на нашата ученичка Илона Кидикова, което е и наградата за това талантливо дете от нашето училище. Черешката на тортата е вечерният ни спектакъл „Един дълъг вървеж под звездите“ по мотиви от „Малкият принц“ на Екзюпери. Училището ще бъде домакин на всичките тези прояви и се гордеем, че разполагаме с такава материална база, за да може да се случи всичко това. В нашето училище има място за всички“.

В препълнената с гости актова зала на тържествения педагогически съвет бяха връчени почетни грамоти и грамоти за признателност на наши възпитаници, учители, родители и институции.

Повече от час притихналата зала следеше и съпреживяваше дългия вървеж под звездите на Малкия принц и 105-годишния вървеж под звездите на любимото училище. Спектакълът осъществи екип от талантливи наши деца, ръководени от преподавателите ни по български език и литература. Замисълът и реализацията на представлението, което грабна сърцата на зрителите, е на КАТЯ КОЧАНОВА, която за пореден път доказа, че освен прекрасен преподавател, е и прекрасен режисьор.

Празникът продължи със Среща на поколенията, на която настоящи и бивши учители и приятели на училището отбелязаха юбилея подобаващо в непринудена обстановка.

Неуморните ни колеги Колетка Павлова и Калин Каменов документираха проявите с прекрасни снимки, които споделяме в галерията. А ето какво написа Колетка в личната си страница във Фейсбук: „Трудно е да бъдат обхванати в кадри колоритността, богатството и вълшебството на празника, които обединиха много труд, идеи, творчество, поколения преподаватели и ученици, амбицията и способността на директорката – г-жа Любка Найденова да превърне училището в новаторско, привлекателно място за видинските деца, да бъде едно от водещите такива в града със свой неповторим облик, традиции и невероятни успехи.

На всички колеги, ученици и родители пожелавам здраве, будителски дух и успехи!

К. Павлова, 06.11.2015“

Въпреки трудностите се справихме чудесно. Благодарим на всички за колосалните усилия и за прекрасния резултат!

105g